Etusivu Aikamatkat Esittely Rapola Vaellus Opastus Soutu

 

 

 

1. pv:  kierto linnaharjulla, kuppikiven ja kalmiston alueella

 2. pv: koetun työstämistä ja teeman tutkimista ja tiedollista prosessointia

 

Kaksipäiväinen vaellus voidaan tehdä teemallisena. Tällaisia ovat olleet esimerkiksi Aikamatka Rautakaudelle, Aikamatka Parantajan lähteelle.

 

1. päivä vaellus Rapolan linnavuoren alueella

Osallistujilta edellytetään riittävää fyysistä ja psyykkistä kuntoa sekä valmiutta heittäytyä mielikuvien maailmaan. Alue ei sovellu liikuntarajoitteisille. Tarkista oman vapaa-ajan tai tapaturmavakuutuksen voimassaolo vahinkojen varalta!

Osallistujat tutustuvat  aikamatkailun periaatteisiin ja saavat ohjeistuksia kierrolle sekä joitakin perustietoja alueen esihistoriasta. Sovitusta teemasta alustus.

Aikamatka alkaa ja päättyy rumpurituaalilla aikaportin läpi toiseen todellisuuteen ja aikaan.

Ryhmä kiertää alueen  hiljaisuudessa vain rummun kumun saattelemana, mikä mahdollistaa kullekin osallistujalle yksilöllisen kokemuksen.

Syntyvien havaintojen ja heräävien mielikuvien kautta voi  saada aavistuksen linnaharjun alueen muinaisten ihmisten elämästä ja arjesta tai teemasta, jota on sovittu tutkittavaksi kokemuksellisesti.

Harjulta avautuu hulppea maisema Rauttunselälle, näemme supan asumuspainanteet, susikuopan. Laskeudumme alas muinaispellon ja kalmiston alueelle, voimme käydä kuppikivellä. Halukkaat voivat antaa uhrilahjan tai esittää pyynnön kuppikivellä.  Kierto jatkuu läpi kalmiston ja nousemme harjulle takaisin ja palaamme lähtöpisteeseen.

VARUSTEET: Kävelyn tueksi tarjolla muutama vaellussauva. Oma vesipullo ja tarvittaessa eväät mukaan. Pieni sade ei estä vaellusta.

2. päivä tutkimuksellista työstämistä yhteistoimintana

Kierron aikana saatuja mielikuvia ja kokemuksia tutkitaan yhdessä etukäteen sovitusti etukäteen esimerkiksi sosiodraamalla, kuvallisilla, tarinateatterin tai muilla toiminnallisilla ja luovilla keinoilla.

Osallistuja ei tarvitse aikaisempaa kokemusta näistä työstämisen tavoista.

Osallistujalle jää osallistujien työstämästä materiaalista kokonaiskuva,  mieleenpainuva omakohtainen kokemus ja tiedollista perustaa rautakauden ajasta Rapolan linnavuoren alueella tai muusta sovitusta tutkittavasta teemasta.

 

 
           
 

 

TILAUSRYHMILLE. AJOITTAIN TARJOLLA MYÖS OMANA TOIMINTANA

        HINTA sisältää:   ryhmän koosta riippuen 3-4 ohjaajaa, 2-päivinen Aikamatkaopastus ja ryhmän

        työskentelyn ohjaus, tilavuokra ja 2 x lounas, 2 x kahvi/tee, virvokkeet.

       

        TARJOUSPYYNNÖT  Tuulikki (at) Grandell.eu

       Omista Aikamatkoista tiedotetaan https://www.facebook.com/morenoinstituutti

        MAJOITUS:  osallistujat järjestävät itse majoituksensa, lähialueella useampia vaihtoehtoja.

        

 
           
 

© 2018 -- Tuula (Tuulikki)  Grandell

päivitetty - 09.07.2018